Hyggelige byer, Skagen, Tversted, Lønstrup, Hirtshals, Frederikshavn, Nordjylland

Hyggelige byer nær campingpladsen

 
Tversted
Tversted er en charmerende og hyggelig by med ca. 500 indbyggere, som går direkte ned til en af Danmarks bedste strande med høje klitter og en bred strand. Der findes små bassiner med lavt vand til børnene, men husk altid at passe på og hold øje med børnene. Når det blæser er Tversted et eldorado for surfere og ikke mindst drageflyvere. Byen har mange kunsthåndværkere og gode forskelligartede restauranter, så der skulle være noget for en hver smag.
Naturen er ikke til at komme uden om. - her er simpelthen alt. Store klitplantager med gode muligheder for at se vildt, plukke bær og svampe. Prøv eksempelvis en tur til Tverstedsøerne. Her er mange spændende afmærkede vandrestier, udsigtstårne, legepladser m.m.
Klitterne og det fredede område lige syd for pladsen er en naturperle, hvor timerne bare flyver af sted, når man begiver sig ud på opdagelse. Afslut dagen på toppen af en klit og se solnedgangen, det er et syn og en oplevelse som altid huskes.
 
Skagen
Danmarks og det Europæiske kontinents nordligste by. Hvis ikke du har prøvet at stå på grenen med benene i to have, så har du noget til gode.
Tag sandormen ud til toppen af Danmark. Efter denne oplevelse er det bare med at komme i gang med at få en på opleveren. Er du til kunst er Skagen jo berømt for lyset og deres mange kunstnere. Du kan besøge Michael og Anne Anchers hus eller Skagen Kunstmuseum og føle tiden gå tilbage til århundredskiftet. Nyd en frokost eller kaffe på Brøndums Hotel, hvor mange af Skagensmalerne holdt til, der er en helt unik stemning. Gå derefter en tur ned til havnen, nyd lidt godt fra havet og se på livet gå forbi, det er afstressende og skønt. På vej hjem kan man jo slå et sving forbi Gl. Skagen, den Tilsandende Kirke og Råbjerg Mile - Nordens største Vandreklit.
 
Lønstrup
Hyggelig lille fiskerby, som har bevaret sit særpræg. Byen har mange restauranter og små butikker. Efter en tur i byen kan det varmt anbefales at gå en tur langs klitten til Mårup Kirke. Kirken er ved at falde i vandet. Herefter er der ikke langt til et af Danmarks mest besøgte natursteder, nemlig Rubjerg Knude, hvor der er en helt fantastisk udsigt over Vendsyssel.
 
Hirtshals
En af Danmarks største fiskerihavne. Gå en tur om aftenen og oplev den travle havn eller gå på oplevelse i bunkermuseet ved Hirtshals fyr og mærk historiens vingesus i det fantastiske bunkeranlæg.
Skulle tørsten falde på er der gode muligheder for at få den stillet med Vendsyssels nationaldrik BJESKEN. Køb en flaske vodka eller Brøndum og gå på Hirtshals Museum. Her får du nu muligheden for at få essens og opskrifter på den helt rigtige bjesk, hvor alle urterne er plukket i omegnen. Det kan være netop denne specialitet, som bliver din / Jeres næste hobby. Bjesken kan også tages med hjem, hvor man så kan smage sommeren og ferien på Aabo Camping og længes ... 
 
Frederikshavn
Solen smiler hver morgen, når den kaster sine allerførste stråler på Frederikshavns røde hustage. Glad for at hilse på én i samme branche. Frederikshavn laver nemlig også lys. Ikke dagslys, men laserlys og fiberlys, hvor vi er blandt de førende i verden. Byens lys stråler dig i møde, når du kommer med færgerne eller ad motorvejen. Du kan være aktiv i en aktiv by og f.eks. besøge Sussi & Leo's spillested i Frederikshavn. Arena Nord byder på koncerter, sportsstævner, teateroplevelser og meget mere. Men du kan også finde oaser af ro og betagende skønhed i herregårdsmiljøerne og i den natur der omkranser byen. Frederikshavn byder dig velkommen året rundt! 
 
Hjørring
Hjørring har med en alder på ca. 1000 år har manifesteret sig som Vendsyssels hovedstad - en by, som på charmerende vis har udviklet sig miljørigtigt, med mange grønne parker tæt på centrum i en skøn forening med kunst og handel. Som handelscentrum i Vendsyssel har Hjørring 160 specialbutikker i charmerende landsbyagtige handelsgader, supermarkeder og lavprisvarehuse samt det ny opførte storcenter Metropol med et topmoderne Bibliotek og Hjørring Turistservice For de aktive tilbydes bl.a. golf, bowling, gokart og tennis. I Vandhuset Hjørring Park Vendia er der svømmebassin, rutschebane, varmtvandsbassin, dampbad og sauna. Af større arrangementer skal nævnes Hjørring Sommerspil, DanaCup i uge 30 med fodboldspillere fra hele verden, Hjørring Dyrskue, Kulturnætter, utallige musikarrangementer. Byens restauranter, diskoteker, caféer, teatre, revy samt Kulturhuset er en garniture til en indholdsrig ferie. I Hjørring og opland findes en vifte af kulturværdier som f.eks.: Vendsyssel Historiske Museum, Vendsyssel Kunstmuseum, Håndværkernes Hus (museum med arbejdende værksteder) Herregården Odden med den spændende J.F. Willumsen-samling, Hjørrings gamle bydel, kunst og kunsthåndværk. 3 Middelalderkirker fra 1200-tallet - Sct. Catharinæ, Sct. Olai og Sct. Hans kirker - er spændende high lights. Oplev spændende gallerier i en flot symphoni med 160 skulpturer i gadebilledet samt P. Nørkjærs Plads med skulpturer fra nordisk og kristen mytologi.